Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

dinsdag 2 mei 2017

17e GTM-loop in de startblokken! - Sportevent Aalten 20 mei

Gerard Tebroke Memorialloop 2017

Het hardloopspektakel van Aalten komt er weer aan! Dit jaar vindt op zaterdag 20 mei de 17e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Een loop ter nagedachtenis aan topatleet Gerard Tebroke en georganiseerd door Atletiekvereniging AVA'70, waar Gerard Tebroke ook trainen gaf.

Intertoys Kidsrun 850m en 1700m
Om 16:30uur start het eerste onderdeel: de Intertoys Kidsrun over 850 meter. Dit parcours bestaat uit 1 ronde en er wordt gelopen door centrum Aalten gelopen en door de Intertoys speelgoedwinkel! De 1700 meter is voor jongens en meisjes t/m 15 jaar en begint om 16:45uur. Zij lopen hetzelfde parcours als bij de 850 meter, maar dan 2 keer.

GUV Scholierenrun 3000m
Dit is een nieuw onderdeel op het programma. De start hiervan is om 17:00uur en speciaal en exclusief voor leerlingen van Schaersvoorde. Ruim 300 atleten zijn samen met Gert-Jan Wassink clinics gestart om klaargemaakt te worden voor de GUV Scholierenrun bij de Gerard Tebrokeloop. Een mooi parcours van 3 maal 1000 meter staat op het programma dwars door Café Leuven!
Toppers Robleh en Wassink in de 10km van 2015 (foto Herman Vreeman)

Farmlight 10 kilometerrun
Na het startschot mogen de deelnemers om 18:00uur vertrekken voor een hoogtepunt op het programma: de Farmlight 10 kilometerrun. Recreatieve lopers en topatleten zullen 5 rondes afleggen met doorkomst op de Markt in Aalten. Veel bochten en kleine heuveltjes maakt het parcours extra pittig. Nederlandse toppers Patrick Stitzinger en Dennis Licht hebben al laten weten op 20 mei in Aalten te starten voor de 10km. Zij zullen ongetwijfeld dicht bij het parcoursrecord 28.26 komen. Net als bij alle onderdelen worden de deelnemers aangemoedigd door het vele publiek en speaker Henk Borgmeijer, die alles in prachtige woorden gaat vastleggen. 

G.U.V. Run 5 kilometer
Na het startschot is het de beurt aan de laatste afstand van het programma: de G.U.V. Run 5km. Anders dan bij de rest van de onderdelen, starten zij aan de Kerkstraat, om met 1 rondje van een kilometer en 2 van 2 kilometer precies aan 5km te voldoen. Zij zullen de gezellige Aaltense Markt ook passeren om daar het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Wederom een pittige wedstrijd met heuvelachtig parcours en beruchte kasseienstroken. De start vind om 19:15uur plaats.Toplopers en recreatieve lopers gezocht!

G.U.V. Businessrun 5 kilometer
De Gerard Tebrokeloop biedt ook een mogelijkheid om met je team mee te doen. Met 3, 4 of 5 lopers loop je gelijktijdig met de individuele 5km een hardloopwedstrijd en de 3 beste tijden tellen mee voor het klassement. De 3 snelste teams van de bedrijvenloop ontvangen een mooie beker en de helft van het inschrijfgeld gaat naar het Joanne Foundation. Als je meedoet aan de 5km loop je door Café Leuven!


Afbeeldingsresultaat voor hardlopers tekening

  • De start voor alle afstanden is op de Markt in Aalten. Behalve voor de lopers van de 5km. Zij starten in de Kerkstraat.
  • Speaker Henk Borgmeijer zal mooi verslag gaan doen vanaf de start en finish op de Markt in Aalten en de resultaten bijhouden, zodat je weet wie de Markt is gepasseerd!
  • Wil je je als toploper opgeven? Kijk dan op de website van de Gerard Tebrokeloop of je aan het limiet voldoet en schrijf je in via de speciale pagina!
  • De 10km is officieel uitgemeten!
  • De wedstrijd wordt gesponsord door maar liefst 64 sponsors! Super!
  • Als je meedoet loop je met een startnummer met chip. Je tijd wordt officieel gestart en gestopt als je over de start en finish komt! En alle deelnemers ontvangen na afloop een herinnering!

Inschrijven en info
Voorinschrijven kan vanaf heden via www.inschrijven.nl. Dit kan tot vrijdag 19 mei 23.59 uur en is voor de organisatie erg handig! En dan een EIGEN startnummer! Na-inschrijven kan op de wedstrijddag vanaf 15:00uur in Aalten. 

Meer informatie vind je op de website www.gerardtebrokeloop.nl (hier vind je ook een link voor inschrijven). Ook op www.ava70.nl vind je nu al de eerste nieuwsflits en 2 links.

De Gerard Tebrokeloop is een hardloopwedstrijd voor zowel de atleet als het publiek!

Parcours voor de 850 en 1700 meter (Deelnemers aan 1,7km leggen 2 rondes af)


Video RTV Slingeland 2016

Video T.K. Films 2016

Geen opmerkingen: