Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

woensdag 6 juli 2016

EK Atletiek NL: 6 juli 2016 - Samuel en Van Schagen naar finale 200m

 Tienkamper Pieter Braun in actie op de 100m (Foto ProShots)
 
De eerste dag in Amsterdam tijdens het EK Atletiek 2016 zit er bijna op. Jamile Samuel werd zelfs eerste op de 200 meter! Ook Van Schagen liep goed en werd tweede in haar halve finale, iets sneller: 22,95. 

De tussenstanden op een rij:
Nederland (100m)

Pieter Braun: 
11:15sec.

Horden:
Eefje Boons:13:07sec.
Eelco Sintnicolaas: 11:11sec.

Nederland (200m):
Laura de Witte: 23:23.  (PR)
Jamile Samuel: 23,04. (eerste)
Tessa van Schagen:


Nederland (verspringen):
 Ignisious Gaisah: 7m en 93cm
Geplaatst voor finale donderdag

 STUKJE VAN RTV RIJNMOND:
Ignisious Gaisah heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de finale van het verspringen op de EK atletiek in Amsterdam. De atleet van het Rotterdamse PAC landde in de zandbak na 7,97 meter. De Nederlander van Ghanese afkomst was eigenlijk niet startgerechtigd, omdat hij pas na de kwalificatietermijn boven de vereiste afstand sprong. De Atletiekunie schonk de verspringer toch een ticket. 

Sprinter Hensley Paulina heeft zich woensdag op de EK atletiek in Amsterdam geplaatst voor de halve finales op de 100 meter. De atleet van Rotterdam Atletiek finishte in zijn heat als tweede in een tijd van 10.36 seconden.

Ook Churandy Martina zal zijn opwachting maken in de halve finales in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De sprinter van Rotterdam Atletiek hoefde tijdens de kwalificaties niet in actie te komen, want hij behoort tot een groepje van negen atleten dat bij voorbaat is geplaatst voor de halve eindstrijd.

Nederlander Solomon Bockarie uit Zoetermeer heeft zich ook gekwalificeerd voor de halve finales, die op donderdag om 18:00 uur beginnen.

Eefje Boons plaatste zich met een persoonlijk record voor de halve finales van de 100 meter horden, morgen.

Volg ook Studio Sport voor live tv op NPO 2

Geen opmerkingen: