maandag 11 juli 2016

Podium-sportweekend voor Nederland (en Portugal)

Portugal wint finale EK Voetbal van Frankrijk (foto NOS)

Het was een super podium sportweekend. Natuurlijk het EK Atletiek, een formule 1 race, EK voetbal en Tom Dumoulin....

EK Atletiek met een Europees Kampioen
Dafne Schippers haalde vrijdag duidelijk als eerste de finish. Anouk Vetter is Europees Kampioen op de meerkamp geworden. En Martina eerste bij de 100m! Er was ook al succes bij de vrouwen Estafette, met Dafne Schippers erbij, 1e.

Formule 1
Op het Silverstone in Groot-Brittanniƫ, op de Grand Prix eindigde 18-jarige formule 1 coureur Max Verstappen als derde. Hij reed een goeie race en kwam steeds dichter bij Nico Rosberg, die tweede eindigde. De Engelse Hamilton werd eerste.

Volleybal
De volleybaldames van Nederland wonnen van Rusland, ze pakten toch nog een medaille bij de World Grand Prix.

Wielrennen
 Tom Dumoulin wint op grootse wijze de koninginnenrit van deze Tour de France. In de stromende regen kwam hij alleen over de finish!

Zwemmen....?
Van Rouwendaal greep naast het podium bij het zwemmen, en wel op een heel vervelende manier. Ze zwom verkeerd.

EK Voetbal
De Portugezen zijn blij. Zij wonnen van concurrent Frankrijk, het EK Voetbal, en zijn de Winnaars van 2016!