vrijdag 1 juli 2016

GUV Zomeravondloop mooie afsluiter hardloopseizoen op nieuw podium

Verslag van de GUV Zomeravondloop 2016

Dinsdag 19 juli vond bij de Atletiekbaan van Aalten de start plaats van de 2e etappe in de serie Zomeravondlopen bij AVA'70. De 3e editie van de GUV Zomeravondloop vond plaats. Een mooie editie met vele atleten die het hardloopseizoen door de mooie Aaltense omgeving wouden afsluiten.

Om 19:00uur klonk het startschot voor de eerste afstand, de 1km en allemaal ruim onder de 7 minuten binnen! Tim Houwers liep al vroeg voorop en pakte duidelijk de eerste plek, terwijl clubgenoot Lars Meinen een mooie derde plek pakte, en Finn Lampio van Lopersgroep '90 voor zich liet. Bij de meisjes stonden op het podium 3 Avajanen. Amber te Horst liet zich op het nieuwe podium als eerste zien bij de meisjes.

Een kwartier later startten de oudere jeugd, die onder de viaduct door, een lus maakte in het Aaltense buitengebied. Tijn Baumann van de Arnhemse club Ciko'66 liep al veel wedstrijden bij AVA'70 en klom ook nu op nummer 1. Michiel Wellink liep dapper met de eerste twee heren mee, en finishte als derde in 7:02min. Bij de meisjes won Noa Luimes, onder de 8 minuten gevolgd door een loper van AV-Archeus, en ook de derde plek was voor AVA'70.

19:45uur, de start van de 5 en de 10 kilometer. De lopers liepen ook de viaduct af, gevolgd over het mooie fraaie gebied, over zandpaden, bospaden en het asfalt. We kunnen niet zeggen dat het hardlopersrustvakantie verkeerd is ingegaan. Tim Mengerink van thuisclub AVA'70 kwam ruim 30 seconden eerder binnen dan Argo-atleet Jordy Kloet, die 17:36 noteerde. Ook ASV-Ellewick was weer met een aantal lopers in Aalten, en liet zich goed zien op de Zomeravondloop. Lisa te Molder finishte voor AVA'70 in 18:36, en was daarmee de eerste vrouw van de 5 kilometer.

Ook bij de 10 kilometer deden ongetwijfeld Avajanen en (buiten)landgenoten mee. Mark te Brake kwam na een dramatisch vorig jaar eindigde hij in 34:11 als eerste, en AVA'70er. 1 minuut later kwam de rest van de lopers pas aan op de Atletiekbaan. Ook AV-Archeus was goed vertegenwoordigd, met als tweede Maren de Koning op de 2km, en Sandra Wassink als eerste vrouw op de 10 kilometer.

We kunnen mooi nagenieten, en voorbereiden op nog 2 AVA Zomeravondlopen, de Fiat Winkelhorst Walfortloop op dinsdag 19 juli (de inschrijving is al open!) en de Twee Bruggenloop op 16 augustus, voor wie er (nog) niet op vakantie is. Doet u ook weer mee?!