zondag 23 augustus 2015

Winterswijk klaar voor 4e editie Twee Bruggenloop

De flyer van de Twee Bruggenloop, met voor het eerst ook een 10 kilometer!
Op dinsdag 25 augustus a.s. vindt de vierde editie van de Twee Bruggenloop plaats. De wedstrijd wordt georganiseerd door AVA`70 i.s.m. Vakantiepark De Twee Bruggen en vormt de laatste AVA-run in de serie van 4 Zomeravondlopen. De vorige afleveringen mochten zich verheugen in een bijzonder groot deelnemersveld, bestaande uit regionale atleten en atletes, maar daarnaast ook een aantal vakantiegangers.
Het sportieve evenement start 25 augustus met een wandeltocht van ongeveer 9 kilometer door het prachtige buitengebied van Bredevoort, Miste en Corle. Tussen 18.00 uur en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten bij Restaurant “de Schoppe” van Vakantiepark De Twee Bruggen.

Om 19.00 uur begint het hardloopprogramma met de 1 kilometerloop voor jongens en meisjes tot en met 9 jaar. Het parcours voor deze allerjongste talenten gaat over het vakantiepark, dus zal er onderweg veel publiek langs de weg staan om de deelnemertjes aan te moedigen. Om 19.15 uur is het de beurt aan de oudere jeugd tot en met 15 jaar, voor hun wedstrijd over 2 kilometer. Ook zij zullen over het terrein hun meters afleggen en de vorige edities hebben duidelijk gemaakt, dat deze groep al een flink tempo aan de dag kan leggen.

Het startschot voor de vele deelnemers aan de wedstrijd over 6 en 10 kilometer zal om 19.30 uur klinken. Op verzoek is er dit jaar bij wijze van proef een 10 kilometerwedstrijd aan het programma toegevoegd. Gelijk na het vertrek zal het lange lint atleten en atletes het vakantiepark verlaten en via zand- en bospaden in de richting van Bredevoort lopen. Het parcours gaat vervolgens om recreatiegebied de Slingeplas heen en daarna weer op weg naar de Twee Bruggen, waar de laatste kilometer over het Vakantiepark zal worden gelopen. De deelnemers aan de 10 kilometer lopen een extra lus door het fraaie Klooster. De finishstreep is getrokken in de nabijheid van Restaurant “de Schoppe”, waar de deelnemers het applaus van het publiek in ontvangst kunnen nemen.

Voor alle deelnemers is er bij binnenkomst een fraaie medaille en daarnaast zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie. De kinderen die aan de wedstrijd deelnemen krijgen van de Twee Bruggen tevens een lekker ijsje aangeboden.

Voorinschrijving voor de Twee Bruggenloop is vanaf heden mogelijk via de site: www.ava70.nl. Speciaal voor deze wedstrijd is er een eigen blok gemaakt op de site met allerlei informatie over het evenement.

In verband met de te verwachten drukte en de tijdige verwerking van de gegevens, verzoekt de organisatie deelnemers, om gebruik te maken van de mogelijkheid van voorinschrijving.

Op de wedstrijddag is inschrijving ter plekke mogelijk vanaf 18.00 uur, tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Iedereen is welkom wederom doen er veel vakantiegangers aan mee, bijvoorbeeld veel kinderen uit het Zuiden van Nederland i.v.m. de vakantie.

De inschrijfkosten bedragen voor wandelaars en deelnemers aan de 1 en 2 kilometer € 3,00 terwijl de lopers en loopsters aan de 6  en 10 kilometer € 5,00 betalen.
 

Klik voor meer informatie op onderstaande links 
 
Zie ook het krantenartikel uit de Gelderlander:
 
 

Geen opmerkingen: