Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 22 maart 2015

Verslag van de 1e Track and Field Cross in Aalten

Zaterdag 14 maart, al vroeg in de ochtend begonnen ze bij de ringkamp al met het opbouwen van de start. Er was vanmorgen geen training dus er waren veel mensen bezig met de grote opbouw van de start van de 1e Track and Field Cross in Aalten. Na 12:00uur werd het op de locatie steeds drukker en de tenten, de lucht-start en de wagen van Bjorn Weijer waar sportschoenen in stonden was helemaal klaar. Iedereen haalde snel zijn nummertje op om nog even te kunnen warmlopen met Roel Schreurs. En na 20 minuten stonden de eerste al bij de start om een goeie tijd neer te zetten en goed te kunnen presteren. De speaker: Dirk Vreman stond er ook al om de namen op te noemen van de deelnemers die meededen bij de 1km.

Eindelijk was het dan zo ver. De 1e Track and Field Cross kon van start gaan met de 1 km en Jerrel Balke deed het startsein. Achter vielen er een paar maar verder liep iedereen met grote passen de paden op zo snel mogelijk naar het bos. Ik nam grote passen en haalde onderweg nog 3 mensen in. Dat was genoeg om een 7e plek te bezichtigen. Robbe Graven deed erg zijn best om Ava-genoot Timo Westerveld in te halen maar dat was niet genoeg. Wel genoeg om een mooie 3e plaats te halen. Maar Timo werd weer 2e, en iemand uit Heerde werd 1e met 9 seconden verschil. En ik had een goeie tijd ingezet. 4 minuten en 21 seconden.

Na afloop kregen alle deelnemers van de 1 en 2 km een welverdiende lekkernij: een snoepzak.

En de 2 km ging van start met een beetje verwarring want het muziekje van fife for tue tue wan en go ging af maar de speaker telde ook mee maar hij liep iets achter dus er gingen al wat bij go van het muziekje. Maar het maakte haast niks uit want het ging toch ongeveer gelijk. Bjorn Rossel streed dapper voor een 3e plek maar kwam net een tel te kort en net niet op het podium. Want nummer 3 werd Ruben Boekelder, een concurrent van Bjorn Rossel. Ava'70 werd helaas weer geen 1e want dat was RTA - Running Team Achterhoek, het running team van de Achterhoek. En 2e werd Tim Mengerink van Ava'70.

Hierna ging de Fiat 500 cross van start met natuurlijk als hoofdprijs: een weekend rijden in de Fiat 500!
Wie wil dat nou niet. Daarom deden de hardlopers deze keer extra hun best. Tim te Brake van Ava'70 streed met Rens Houwer van AV Argo om een 1e plaats. Tim te Brake leek eerste te worden maar bij de laatste 150 meter voor de finish haalde Rens Houwer Tim nog in en Tim kwam toch nog 20 seconden later als 2e over de streep.
Bij de vrouwen was het Nathalie Demkes van Ava'70 die in de Fiat 500 mocht rijden.
In de eerste ronde het of Marlous Meussen uit Aalten Chantal Posthumus van Ava'70 voor was.
Maar daarna zat er toch weer een minuut verschil in en werd Chantal duidelijk tweede.

Zo ziet een Fiat 500 er uit. Van buiten doodgewoon.
Maar van binnen heel erg luxe. Bij de mannen was het
Rens Houwers van AV Argo die in de auto mocht rijden.


Om 14:00 gingen de 5km-lopers van de Lex-lauf-Expert Bjorn Weijer Run van start.
Bij de vrouwen was het Eva Bruil van Ava'70 die noteerde 19:22 en daarmee eerste werd.
Even liep Wendy Mullink voor Eva maar later haakte ze af en werd ze tweede in een tijd van 19:28. 3e Werd Lisa te Molder uit Zieuwent, AVA-lid in een tijd van 20:04. Ze streed dapper om een 2e plek. Voor Sinderen was Eline Kuenen een hele goede atleet die net concurrent Romy Buevink uit Sinderen voor blief in 4 minuten verschil.

Bij de mannen was het uit Varsseveld topatleet Gertjan Wassink. Hij liep van Varsseveld naar Aalten om hier de 5 km te kunnen lopen.

Onderweg heb ik extra voor de foto in de lens gekeken en bij de start waren ook mooie foto's gemaakt.
 
Tijn sprint de laatste 30 meter nog even naar de finish.

 Uitslagen
Foto's Geert Wevers
Foto's Dick Lubbers 
Verslag Geert Wevers 
Filmpje Joppe Roos (mooie beelden!)

Site organisatie
 


Geen opmerkingen: