maandag 7 augustus 2017

Oranje kampioen EK vrouwenvoetbal 2017

Nederland heeft de finale met 4-2 tegen Denemarken gewonnen (foto Guardian sport)

Kampioenen in eigen land op het EK Vrouwenvoetbal! De Oranje Leeuwinnen wonnen zondag van de laatste tegenstander in het toernooi, Denemarken, met 4-2! Daarna een feestje op het voetbalveld in Enschede. Vandaag vind in Utrecht de huldiging plaats, vanaf 18:50uur op NPO 1.

0-1: Al vroeg in de wedstrijd heeft Denemarken het eerste doelpunt te pakken met een penalty.

1-1: Van der Sanden geeft een mooie voorzet voor Miedema die een goal maakt in de 10e minuut.

2-1: Lieke Martens maakt met een draai de 2-1 voor Nederland, met haar linkerbeen.

2-2: Harder speelt langs Nederland heen en maakt weer gelijksspel. Al 4 goals in de eerste helft.

3-2: Aan het begin van de tweede helft is er een vrije trap voor Nederland. Spitse maakt 3-2 in de hoek van het goal.

4-2: Vivianne Miedema speelt langs de tegenstander en maakt het 4e doelpunt voor Nederland. Oranje is kampioen!