woensdag 16 augustus 2017

4x podium voor Nederland bij WK Atletiek 2017

Dafne Schippers haalde goud op de 200 meter (foto Getty Images)

Met 4 podiumplaatsen is het WK in Londen het succesvolste WK Atletiek geworden voor Nederland. Hieronder vind je de prestaties van de Nederlandse medaillewinnaars, 3 vrouwen.

Anouk Vetter haalde brons bij de zevenkamp voor vrouwen. Ze begon goed met de eerste plek bij de 100m Horden. Na de eerste dag stond ze vijfde in het klassement. Vetter kwam na haar goede worp bij het speerwerpen op plaats 3 en haalde na 2 dagen een nieuw Nederlands record; 6.636 punten.

Dafne Schippers haalde opnieuw de titel in een 200 meter finale, op haar favoriete afstand. De atlete liep haar beste seizoenstijd (22,05) en werd opnieuw wereldkampioen. Op het laatste stuk een spannende race met Marie-Josée Ta Lou. Schippers veroverde 2 medailles want eerder in Londen eindigde ze als 3e op de 100 meter.

''Ik weet het niet''. Dat zei Sifan Hassan na de finale van de 1500 meter. Ze werd vijfde, een enorme teleurstelling bij de atlete. Maar op de laatste dag van het WK maakte ze het helemaal waar. In de finale van de 5000 meter (niet haar favoriete afstand) liep ze 14:42,73, goed voor een bronzen medaille. Hassan was na haar race erg blij met de derde plek.

Afscheid van Usain Bolt
 Het WK was vooral het toernooi van Usain Bolt. De wereldrecordhouder van de 100 en 200 meter nam in Londen afscheid en liep de 100 en 4x100 meter. Helaas kreeg de Jamaicaan een hamstringblessure bij de estafette. Bolt was een fenomeen en kreeg als cadeau een stuk van de atletiekbaan in Londen.

Anouk Vetter worp 58,41m bij het speerwerpen (foto ANP)

Sifan Hassan na haar 5km race (foto ANP)