Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

woensdag 6 januari 2016

Verslag van de 2e Nieuwjaarsrun in Zieuwent.

De start van de 5 en 10km.

Zondag 3 januari 2016 vond bij het voetbalveld van RKZVC de 2e editie van de Nieuwjaarsrun plaats. Een loop voor lopers en leden door de prachtige kern van Zieuwent. De deelnemers konden kiezen tussen 2 afstanden, de 5 en 10km. Dit jaar ook een kidsrun van c.a. 1,5km.

Om half 12 was ik aanwezig op het wedstrijdsecretariaat. De deelnemers kregen hun startnummer en liepen even warm. Om 12:00uur loste de starter van RKZVC het startsein en de lopers van de 5 en 10km gingen van start. Voor Zieuwent al 100 meer als vorig jaar (met kidsrun), een recordaantal.

Daarna was het de beurt aan de jongsten t/m 10 jaar. Hoewel er wel een paar groten bij zaten. Hoe de afstand liept wist de organisatie niet. Een prima parcours, maar best ver, vond ik. Ik wist het parcours niet. Om ongeveer 10 over 12 drempelden de eersten van de 1,5km binnen. Er zat wel een grote afstand tussen de nummer 1 en 2 onderleiding van een kleine hardloper, Ryan Payers net onder de 7 minuten. 07:17minuten was mijn eindtijd. Ik wist niet hoe het zou lopen, maar ik had een mooie race gelopen. Daarna lekker een medaille en een broodje knakworst.

Vlak daarna kwamen de 5km deelnemers al binnen. Luuk Nusselder pakte de 1e plaats, terwijl Tim te Brake van AVA'70 in 17:22 mooi een 2e plaats veroverde. Stan Prinsen finishte een minuut later 4e. Ook bij de vrouwen was het raak. Onder de 20 minuten liep Katja Demkes (AVA'70 - Lievelde) in 19:13 genoeg voor de 1e plaats bij de mannen, snel daarna gevolgd door Kimley Sanders, ook onder de 20 minuten. Cindy Brusse wist ook vandaag de 3e plek te pakken.

Oma en ik reden met de auto even door en daarna kwam Lars Duistermaat als eerste bij de 10km, die finishte in 33:25minuten. Ruim een minuut later was AVA'70 blij met Bjorn Demkes met de grote looppassen finishte hij onder de 35 minuten. De 3e plaats was voor Wouter Vreman. Dennis Woeltjes was AVA geel en finishte 9e. Wim Brinkman werd 17e, Erwin Wamelink liep mooi in 42:21 en Frank Roos volgde ook, ruim onder de 45 minuten. 4 podiumplaatsen te verdelen, en veel Avianen deden mee met ook eigen PR's, bravo!


Jerrel Balke, Katja Demkes, Geert Wevers, Erwin Wamelink, Dave Posthumus, Annelot Posthumus, Eric Hoogeburg, Wim Brinkman, Inez Balke, Andre Balke, Bjorn Demkes, Tim te Brake, Luuk te Brake, Tijn Piest, Dennis Woeltjes, Mees Prinsen, Stan Prinsen, Frank Roos, Walter Vaags, Evelien Hillen, Theo Stronks, Dirk-Jan Robbe en nog een paar andere avianen exclusief de vele toeschouwers, allemaal in AVA geel, top gelopen en toeschouwers, bedankt!www.rkzvc.nl (organisatie)
video's volgen. 

 
Tijn Piest (AVA'70 nr. 75)

Erwin Wamelink

Eric Hoogeburg

Geen opmerkingen: