Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

maandag 19 oktober 2015

Verslag van de ZaagmolenCROSS 2015

Tijn en Siem Piest winnen op 750 en 800 meter de 1e ZaagmolenCross

Rond 15:00uur strompelden de eersten binnen. Iedereen kreeg een onverwachts welkom met wat sap en een plakje cake in het ZaagmolenCross paviljoen. De gastvrijheid, compleet verzorgd! De startnummers werden opgehaald en er werd gezellig warmgelopen. 

Om 16:00uur gaf ik het startschot voor de 800 meter. (Deze afstanden waren nog in verwarring, later opgemeten.) Siem ging meteen als een kip weg, maar Wout begon ook te lopen, hij vond het ook leuk. Van een afstand zag je Siem Piest al, achter de fietser. Die sprint zat er wel in. Een keurige tijd ruim onder de 4 minuten behaald. Daarna, even afwachten, maar natuurlijk knap gedaan! Netjes onder de 6 minuten, in 5:24 finishte Wout, talentjes!

De ''wat-bleek 750 meter'' ging daarna van start. Het startsein werd door de mascotte gegeven, weer een ijzersterk deelnemersveld in aantocht. Meteen al flink duel met Tijn Piest en Jiske uit Doetinchem, zij kan ook flink lopen. Ik probeerde op m'n allerhardst te lopen. Sprint,Sprint. En dan kan ik ''bijna echt niet meer'', tot de finish, als een speer voorbij, langs de fotograaf was Tijn toch duidelijk eerste, nou ja, dat zag je.. Ook scheelde het niet veel, na 2 seconden kwam Jiske binnen op de voet van Bertjan Piest in 2:56. Voor Inge ook keurig, nog met blij gezicht, in 3:40.

Allemaal uithijgen, terwijl de fotograaf nog wat kiekjes maakten. Voor Wout op z'n kleine fiets, nog een duel met Siem, een fietsparcours over 200 meter. Siem in 1:10 en Wout lachend met Tijn erachteraan in 1:40, super allemaal! De prijsuitreking werd lekker warm binnen gehouden. Siem deed het woord, terwijl we allemaal officeel op het podium werden gehuldigd en Nik de prijzen uitreikte. Alle organisatieleden kregen nog een presentje, terwijl de afstand na werd gemeten en het parcours werd opgeruimd, onder genot van een overheerlijk kopje koffie.

Geen opmerkingen: