Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

woensdag 27 mei 2015

Wetenswaardigheden Gerard Tebroke Memorialloop

Wetenswaardigheden

27-05-2015: Bij de finish ontvangen alle deelnemers een goodybag, gesponsord door Jumbo Leussink. Cliënten van de dagbesteding van Estinea zullen alle goodybags gaan vullen. Samen met de begeleiding zullen alle 400 tassen stuk voor stuk worden  klaargemaakt. Een hele klus, maar de cliënten hebben aangegeven er helemaal zin in te hebben. Vorig jaar hebben ze deze activiteit voor het eerst uitgevoerd en ook nu kunnen ze bijna niet wachten om te beginnen!

25-05-2015: Maandagochtend 25 mei jl. heeft er een officiële meting van het parcours van de Gerard Tebroke Memorialloop plaatsgevonden, geheel volgens de regels van de Atletiekunie. Al om 07.30 uur werd er begonnen met deze klus, die veel precisie en uiteindelijk ook de nodige tijd in beslag nam. Nadat het ijken van de meetapparatuur had plaatsgevonden, ging het echtpaar Scholten uit Borne, dat de meting verrichtten, samen met een aantal organisatoren van de GTM-loop naar het officiële parcours en kon het meetwerk daadwerkelijk beginnen. De sloop van een gedeelte van het Gemeentehuis   heeft de organisatie doen besluiten om het parcours aan te passen en nadat dit nieuwe loopgedeelte was opgemeten, kwam men uiteindelijk 88 meter te kort op de totale afstand van 10 kilometer. Met het iets terugleggen van de startstreep en het vergroten van de bochten, kwam men uiteindelijk uit op exact 10 kilometer. Een wens van de organisatie en vooral belangrijk voor de atleten, die snelle tijden willen scoren of een P.R.

15-05-2015: De bekers bij de diverse afstanden worden deze 15e editie beschikbaar gesteld door Kees Schaak, directeur van Sportprijzenadvies. Al jaren is dit bedrijf aan de Gerard Tebroke Memorialloop verbonden, vandaar deze gulle bijdrage aan de jubileumeditie.

13-05-2015: De passage dwars door café Leuven is dit jaar toegevoegd aan de  GUV-RUN. Enkele jaren is dit het geval geweest en ook deze editie is dit overdekte gedeelte in het parcours opgenomen. Via de achteringang gaat het via de grote zaal en het café, om vervolgens via de hoofdingang de weg te vervolgen. Het aanwezige publiek en de muziek zorgen samen voor een prachtige sfeer en een enorme stoot adrenaline.

13-04-2015: Gastlid van AVA'70, Gertjan Wassink heeft toegezegd te zullen starten bij de 15e editie van de GTM-loop. De symphatiek atleet uit Varsseveld maakte onlangs zijn debuut op de marathon in Rotterdam met een tijd van 2.17.34. Gertjan liep in Aalten al eens 29.52 en zal er dit jaar alles aan doen zijn PR van 29.27 te verbeteren.

08-02-15: Het is de organisatie gelukt om alvast een topper voor de 15e GTM-loop te strikken en dat is niemand minder dan speaker Henk Borgmeijer. De spraakwaterval uit Dalfsen is al vele jaren van de partij bij het Aaltense hardloopfestijn en zegde ook voor deze jubileumeditie graag toe. Met zijn enthousiaste wijze van speaken zorgt hij bij de finish altijd weer voor lachende gezichten, zowel bij de atleten en atletes, maar zeker ook bij het publiek !

Meer info: www.geradtebrokeloop.nl

Bron: www.geradtebrokeloop.nl

Geen opmerkingen: