Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 30 december 2018

Uitdagende heuveltraining T&F Team op oude vuilnisbelt

Voordat iedereen weer op de fiets richting AVA '70 stapte, werd er nog even een selfie gemaakt met alle 20 atleten

Op zondag 24 december was er voor atleten van het Track and Field Team van AVA ‘70 een heuveltraining ingepland. Ik had een appje van Erwin gekregen en had zin in een training in de kerstvakantie. Rond 10:00 uur verzamelden 18 enthousiastelingen in het clubgebouw van AVA ‘70 in Aalten en even later vertrokken we op de fiets naar de locatie: de oude vuilnisbelt in Winterswijk, ter hoogte van Obelink. Nadat 2 atleten zich bij het gezelschap hadden gevoegd en de tassen in de auto van Tim waren gedumpt kon de kersttraining beginnen!

Het koude weer van de decembermaand was deze ochtend ingeruild voor een zonnetje. Toch moesten de spietjes nog even worden opgewarmd in de vorm van loopoefeningen. Skipping, versnellingen en een verkenningsrondje wisselden elkaar af voordat het zware werk kon beginnen. Op eigen tempo werden in zo’n 15 minuten heel wat hoogtemeters gemaakt en was het stijgen en dalen. De C&D junioren van Erwin werden geprikkeld door de oudsten die aanwezig waren. En andersom trouwens ook. De regen was met het zand van de paden vermengd en dus was het oppassen waar je liep. Kleine passen omhoog en als je dan eenmaal weer boven bent kun je weer naar beneden. Als je onderaan op de weg langs de vuilnisbelt loopt, moet je ‘alleen nog maar even naar boven’ via de steile paden.

Nadat de 20 AVA ‘70 atleten weer waren bijgekomen, stonden er nog 2 extra rondjes op het programma en voor de jongere atleten een 3-tal heuvelsprintjes. En even later was het sportieve programma alweer afgewerkt en nadat iedereen wat drinken en een zakje snoep achter de kiezen had, begon de fietstocht weer naar AVA ‘70, waar nog even werd nagepraat onder genot van een heerlijk soepje. En zo kwam er een einde aan de alternatieve en uitdagende maandagtraining van het Track and Field Team.

Geen opmerkingen: