Misschien sta je op een foto op mijn site. Heb je dit liever niet, laat het dan weten.

zondag 19 augustus 2018

AVA '70 en de Twee Bruggen presenteren de Twee Bruggenloop 2018

Lopers in actie tijdens de Twee Bruggenloop 2017 (foto Rinus Luijmes)

Op dinsdag 21 augustus presenteren Atletiekvereniging AVA '70 en Vakantiepark de Twee Bruggen voor alle hardlopers de 7e editie van de Twee Bruggenloop in de buurtschap Miste (Winterswijk). De wedstrijd geld als laatste zomeravondloop van AVA '70 en trekt jaarlijks honderden hardlopers: kinderen, recreatieve lopers, toplopers en vakantiegangers die de sportieve schoenen aantrekken. De start en finish is ingericht nabij Restaurant de Schoppe op het gelijknamige vakantiepark. Naast hardlopen is er ook een mogelijkheid om mee te doen aan de wandeltocht. Vorig jaar trok de wedstrijd ruim 500 deelnemers.

Tussen 18:00uur en 18:30uur kan iedereen die zin heeft om een mooi stuk van ruim 10 kilometer te wandelen starten bij het restaurant, gelegen op Vakantiepark de Twee Bruggen. De wandeltocht loopt door het buitengebied van Miste en een klein stukje door het natuurreservaat ten zuiden van Winterswijk, het Wooldse Bekkendelle.

Het eerste hardlooponderdeel, start om 19:00uur, is de 1 kilometer voor kinderen tot en met 9 jaar. Deze jonge talenten laten zich jaarlijks in vorm zien aan het publiek. De deelnemers zullen 2 rondes van 500 meter op het vakantiepark afleggen. De lopers van de 2 kilometer met een maximale leeftijd van 15 jaar krijgen 4 rondes over het asfalt van het 5-sterrenpark voorgeschoteld. Extra leuk voor de toeschouwers die welkom zijn.

Druk gaat het pas echt worden aan de start van de langere afstanden, dat is te merken aan het aantal voorinschrijvingen en aan de vorige editie. De 6 en 10 kilometerlopers vertrekken gelijktijdig om 19:45uur. Het parcours voert de deelnemers langs de Slingeplas in Bredevoort en gaat over het vakantiepark en over zand- en bospaden en asfalt. De deelnemers aan de langste afstand komen hardlopend door het fraaie Klooster. De eerste loper zal bij 19 à 20 minuten op de klok de finish overgaan en moet hier zelfs onderduiken voor verbetering van het parcoursrecord.

Naast het applaus van het publiek is er voor alle deelnemers een leuke medaille. Ook de prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per categorie en de aanmoedigingsprijzen ontbreken niet. De kinderen kunnen na afloop van hun afstand genieten van een lekker ijsje van de Twee Bruggen. In verband met de drukte die wordt verwacht en het verwerken van gegevens verzoekt de organisatie de deelnemers gebruik te maken van de voorinschrijving. Op 21 augustus is inschrijven mogelijk van 18:00uur tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat, waar ook de startnummers kunnen worden opgehaald. De inschrijfkosten zijn voor wandelaars en kinderen €3,50 en voor 6 en 10 kilometerlopers €5,00.

KLIK OP DEZE LINK om je in te schrijven!

Het parcours van de 6 en 10 kilometer

Geen opmerkingen: