vrijdag 17 maart 2017

Track & Field Run opnieuw succes!

Erwin Wamelink, Roel Scheurs en Sam te Haar (foto Nathan Posthumus)

Zaterdag 11 maart stond de Track & and Field Run weer op het programma bij AVA'70. Natuurlijk deed ik ook mee. Fotograveren en lekker de Rinke ter Haar Architectuur Kidscross 2km meedoen. De sfeer was meteen al erg goed op de AVA-baan, er werd warmgelopen en de 1km kon van start gaan...

Om 13:00uur gingen veel en enthousiaste lopers weg die meededen aan de 1km Kidscross. 2 rondes op de atletiekbaan. Tim Houwers was vandaag de snelste en kwam binnen in 03:58, net een seconde voor de nummer 2 Bas Jansen. Thom Berkelder zat er ook vlak achter en maakte een podium met AVA-geel. Amber ter Horst kwam in 04:18 als snelste bij de meisjes binnen.

Om 13:10uur was het zover. Ik was er klaar voor. De eerste meters werden op de atletiekbaan afgelegd en al snel kwam het crossparcours daar. Ik zat meteen in een goed tempo en liep lekker. Na 1 ronde stond er 02:10 op de klok. Een rappe tijd, of het vol te houden was? Het parcours had telkens pittige bochten en een zandbak. Toch kon ik op een lekker tempo blijven. In de laatste ronde was het lekker gaan, en kon met moeite nog net Lars Rossel voor blijven.

Eerst denk ik 9 minuten te hebben maar zie later 09:10. Wel een record bij de T&F Run. Vorig jaar klokte ik 9 minuten en 12 seconden op hetzelfde parcours. Vandaag lekker gelopen. Nu blijf ik verder op de AVA-atletiekbaan nog kijken bij de volgende onderdelen.

Om 13:45uur is het de beurt aan de sprinters van de Sprintcross voor hun wedstrijd. Bob te Lindert van AV-Argo is vandaag goed in vorm en komt als eerste binnen in 06:29. De eerste AVA-loper eindigt als tweede in 06:42, dit is Stan Prinsen. Gerdy Hoornenborg komt met 08:16 als eerste vrouw over de finish. Bij de 5km gaat weer een grote groep weg. Yahala Awal Aman zet met 15:51 een super tijd neer en wordt eerste. Thijs van Aalten en Stefan Ritte worden tweede en derde. Lisa te Molder scoort als vrouw het hoogst en loopt 20:17min.

Dan om 14:40uur... de estafettestokjes worden verdeeld en het is opstellen voor de Jansen Eupe Cross Estafette. De eerste 19 lopers staan klaar voor het startsein van 14:45uur. De strijd barst los... Argo Topteam ligt goed in de race. Sameetista zit er ook bij. Er word gewisseld bij Argo na 1 minuut en 27 seconden. De Golden Oldies + Erwin zitten ook goed in de race. Het Argo Topteam komt naar voren en wint in 5 minuten en 47 seconden de estafette. De strijd gaat verder om het zilver en brons. Sameetista komt in 06:04 net 10 seconden eerder binnen dan de Golden Oldies + Erwin.

Daarna volgt een gezellige prijsuitreiking. Ook word er een gezamenlijke groepsfoto gemaakt van de 19 estafetteteams die vandaag aanwezig waren. Opvallend vandaag was dat de winnaars het blauw droegen: Mees Prinsen (1e - 2km), Yahala Awal Aman (1e - 5km), Argo Topteam (1e - estafette). Deze editie was opnieuw een succes. Bedankt allemaal, en hopelijk tot volgend jaar!