vrijdag 19 augustus 2016

Jublileumeditie Twee Bruggenloop mooie afsluiter zomeravondlopen


Afgelopen dinsdag 16 augustus organiseerde AVA'70 i.s.m. Vakantiepark de Twee Bruggen de vijfde en eerste lustrum editie van de Twee Bruggenloop, de laatste zomeravondloop bij AVA'70. Ondanks de vakantie toch een aantal records... met mooi weer!

Speaker Henk Borgmeijer praatte alles alvast aan elkaar toen de jongste atleten t/m 9 jaar al klaar stonden voor hun 1km. Door de mascottes van het Vakantiepark werd om 19:00uur het startschot gelost voor de eerste loopafstand. Om 18:00uur was al een groep wandelaars de mooie natuur in gegaan. Om 19:15uur stond op het programma de 2km, 4 rondjes over het Vakantiepark.

Bij de meisjes van de 1km klokte Isa Grevink een mooie eerste tijd voor AVA'70, gevolgd door Amber ter Horst die derde werd. Yvo van den IJssel liet ook op de Twee Bruggenloop zien dat hij de snelste was bij de jongens, gevolgd door Duke Peppelinkhausen. Daphne de Koning werd bij de 2km meisjes eerste in 08:02min., met van AVA'70 Marit Kleinbussink op de derde plaats. Bij de jongens Bjorn Rossel en Michiel Wellink van AVA'70 op de eerste en tweede plaats. Bjorn Rossel klokte zelfs een dik parcoursrecord van ruim onder de 7 minuten!

Om 19:45uur gingen een grote groep atleten weg. Zij stonden aan de start van de 6 en 10 kilometer, met een mooie route over verharde paden, langs de Slingeplas en langs de beek door Bredevoort. Vele topfavorieten als Lisa te Molder, Tim Mengerink, Lars Duistermaat, Bob te Lindert en Mark te Brake stonden aan de start.

Op de 6km ontstond er onderweg een strijd tussen Bob te Lindert van Argo en Mark te Brake van AVA'70. Bob te Lindert liep een parcoursrecord van 19:17min. en werd eerste, terwijl de naam Mark te Brake in de lijst van records wegschrapte. Drie jaar op rij was hij de snelste. Hij werd nu tweede. Maud Centen werd eerste bij de 6km vrouwen. Lars Duistermaat wist 35:02min. te klokken bij de 10 kilometer, wat genoeg was voor de eerste plaats. Bij de vrouwen werd AVA-lid Lisa te Molder gehuldigd als eerste vrouw op de 6 kilometer. Terwijl Cindy Brusse de derde plek voor zich ophijsde.

Een parcoursrecord bij zowel de 2 als de 6km. En een recordaantal deelnemers van 465 deelnemers. Een mooie zomeravondloop voor in de boeken, een zeer geslaagde Jubileumeditie Twee Bruggenloop.
Tot 10 september, dan is AVA'70 mede-organisator voor de mooie KrampRun in Varsseveld. Schrijf je nu nog in via www.kramprunvarsseveld.nl. Graag tot dan!

Uitslagen, foto's en site organisatie: www.ava70.nl 

Bron: Tijn Piest
Foto 1: Nathan Posthumus
2: AVA'70


 
De start van de 6 en 10 kilometer

Geen opmerkingen: