donderdag 19 mei 2016

Mega-veel-info: De 16e editie Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten

 
Topatleet Gert-Jan Wassink
Zaterdag 21 mei a.s. organiseert AVA'70 de 16e editie van de bekende Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten. De start en finish is op de ingerichte Markt in Aalten. Vandaag lees je van alles over de afstanden, want het is al bijna zover...

 
DE INTERTOYS KIDSRUN 
Wat is er voor kinderen nu mooier dan hardlopen door een prachtige speelgoedwinkel???
Voor de vijfde keer op rij opent Marcel Geling van Intertoys de deuren van zijn zaak, om de kids een bijzondere belevenis te gunnen. Veel oog hebben de jongste talenten overigens vaak niet voor het speelgoed, zo is de ervaring van de afgelopen jaren, maar ze vinden het wel prachtig door de winkel te rennen.

De korte Intertoys Kidsrun is een wedstrijd voor kinderen tot en met 9 jaar. De jongens en meisjes gaan tegelijk van start om 17.15 uur. Na het vertrek slingeren de jongste talenten in een ronde met een lengte van ruim 850 meter door het dorp. Dat is in Aalten niet overal even gemakkelijk met de heuveltjes en klinkers, maar wel afwisselend. Hoogtepunt is natuurlijk de passage door de Intertoys, waarna het richting de Markt gaat, waar het publiek de kids naar de finishlijn klapt. Daar staat overigens ook de speaker, Henk Borgmeijer, die de jongens en meisjes de laatste aanmoedigingen toeroept. Na de binnenkomst is er natuurlijk een prachtige medaille en een goodiebag voor de geleverde prestatie!

Om 17.30 uur wordt het startschot gelost voor de deelnemers aan de lange Intertoys Kidsrun. Jongens en meisjes van 10 tot en met 15 jaar gaan deze uitdaging aan in de wedstrijd over 1700 meter. Het parcours is gelijk aan de korte Intertoys Kisrun, maar wordt dan wel 2 keer afgelegd. Dat betekent dus, dat de deelnemers aan deze wedstrijd twee passages door de mooiste speelgoedwinkel van Aalten maken en dus ook de Markt twee keer aandoen. Eerst voor de doorkomst en dan nog om te finishen. Een mooie belevenis om mee te maken, dat is zeker……
  

FARMLIGHT 10 KILOMETERRUN
Om 18.15 uur klinkt het startschot van de Farmlight 10 kilometerrun voor wedstrijdatleten en recreanten. De deelnemers leggen 5 ronden af en komen dan ook 5 keer over de Markt. Het parcours is pittig door de hoogteverschillen en het vele bochtwerk. Toch is het wel een heel erg snel traject gezien de ijzersterke tijden die er vorig jaar gelopen zijn.
De organisatie, in de persoon van Tim te Brake, is druk doende om een sterk startveld te kunnen presenteren en hoopt dat de atleten en atletes het publiek een prachtig stukje topatletiek zullen laten zien!
Op dit moment hebben de volgende atleten hun deelname toegezegd: 

Heren:
 • Jesper van der Wielen, nationale toploper die zijn rentree hoopt te maken,   na een lange periode van blessureleed. P.R.: 28,16 min.
 • Erik Driessen, zilver NK-Cross M35 P.R.:  31,04 min.
De regionale toppers:
 • Wouter Gijsberts: 32,12 min.
 • Robin Rietman: 34,33 min.
 • Lars Duistermaat: 33,18 min.
 • Edwin Wissema: 32,37 min.
 • Remi Rondeel: 33,49 min.
 • Mark te Brake: 33,32 min. 
DAMES
 • Jacelyn Gruppen, Nationale subtop, 5e NK Cross Dames  P.R.: 35,43min.
 • Ingrid Prigge, goud NK Cross vrouwen 35+
 • Ellis Bebseler, winnares Enschede Marathon 10 kilometer P.R. 36,43 min.
De regionale toppers:
 • Lisa te Molder: 38,28 min.
 • Lisanne Meuleman: 37,40 min. 
De atleten en atletes kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het publiek langs de route en zeker ook van spreekstalmeester Henk Borgmeijer.
De 10-kilometerrun belooft een prachtig spektakel te worden, met 5 doorkomsten op de sfeervol ingerichte Markt! Zaterdag 21 mei a.s. wordt het centrum van Aalten weer omgetoverd tot een heuse atletiek-arena. Dan vindt namelijk de 16e editie van de Gerard Tebroke Memorialloop plaats. Het hardloopspektakel van AVA`70 trekt jaarlijks honderden deelnemers naar het dorp en zij kunnen rekenen op de aanmoedigingen van het talrijke publiek. De finish vindt plaats op de sfeervol ingerichte Markt! 
 
GUV 5 KILOMETERLOOP EN GUV BUSINESSRUN 
“EEN PRACHTIGE UITDAGING VOOR ELKE RECREANT”
  
Het sluitstuk van het programma van de 16e editie van de GTM-loop vormt de GUV 5 kilometerloop. Ook de Businessrun valt hieronder, dus het is een groot peloton, dat hierbij in actie komt. Het startschot wordt gegeven om 19.15 uur op de Markt. Er wordt eerst een kleine ronde gelopen van 1 kilometer, gevolgd door 2 rondes  van 2 kilometer.
De lopers en loopsters kunnen een pittig en afwisselend parcours verwachten, met korte klimmetjes, asfalt en klinkerwegen. Onderweg is het echter ook zeker genieten geblazen. De doorkomsten over de Markt zorgen dikwijls voor een extra stoot adrenaline. Dat doet zeker ook de passage door café Leuven. Dit gedeelte is deze editie wederom opgenomen in het parcours en er zal maar liefst 3 keer door de horecagelegenheid worden gerent. Binnenkomst via de achterzijde, vervolgens door de zaal, het café en dan via de voorzijde weer de weg op.  
De finish is na 3 ronden op de sfeervolle Markt, waar de deelnemers naast de aanmoedigingen van het publiek ook nog eens de op zwepende woorden van speaker Henk Borgmeijer kunnen verwachten.
De GUV Bedrijvenloop maakt deel uit van de GUV 5 kilometerrun. Een team dat deelneemt aan de Bedrijvenloop bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 lopers, die allemaal individueel 5 kilometer afleggen. De totaal tijd van de beste 3 atleten bepaalt de uitslag van het team, dat kan bestaan uit heren, dames of een mix van beide.
De organisatie heeft besloten om de helft van het inschrijfgeld beschikbaar te stellen aan een goed doel, namelijk kindertehuis Popesti in Roemenië.

De volgende bedrijven hebben zich al aangemeld voor de GUV Businessrun: 
KlaassenGroep BV, Dinxperlo
GUV, Aalten
Boekelder Betonboren en Zagen, Aalten Sport Balance, Breedenbroek Benu Apotheek, Aalten Reinders Posters, Aalten (2 teams) Molenmakerij Groot Wesselink, Lochem Metaflex Doors, Aalten Westerveld en Vossers Accountants/adviseurs, Varsseveld
LAAT JE UITDAGEN… EN SCHRIJF JE NU IN!!!
 
Wanneer je het leuk vindt aan de korte of lange Intertoys Kidsrun, 5km/10km-run mee te doen, dan kun je je snel even opgeven. Op de site www.gerardtebrokeloop.nl klik op het balkje “inschrijven” en je kunt je aanmelden. Ook op de site van AVA`70, www.ava70.nl  kun je terecht voor alle informatie en klik hiervoor op de button van de GTM-loop.  Voorinschrijven is mogelijk tot en met 20 mei a.s. Na-inschrijving is mogelijk op de wedstrijddag bij het secretariaat, dat is gevestigd in de hal van het nieuwe gemeentekantoor van Aalten in de Hofstraat (naast de Rabobank). Hier kan op zaterdag ook het startnummer opgehaald worden.
Kom wel op tijd, want soms is het voor de wedstrijd erg druk en we willen graag op tijd van start gaan!
Bron: www.ava70.nl
Klik op de links voor alle informatie:
Geen opmerkingen: