woensdag 22 juni 2016

Aaltense Triathlon kent ''old stars'''

 
Een geslaagde Triathlon bij de Slingeplas

Na 15 jaar is het weer zover! Bij de Slingeplas wordt de GUV Triathlon Aalten. Begin dit jaar werdt duidelijk gemaakt dat de Aaltense Triathlon weer terug is. Atletiekvereniging AVA'70 (voorzitter Dave Posthumus), Wielervereniging de Peddelaars (voorzitter Piet Kraaijeveld) en zwemvereniging Natare (voorzitter Wilmar Westerveld), oprichters van de Triathlon en Trio in de Triathlon, zijn blij met het resultaat!

Zondag was het zover. Rond 10 uur werd het startschot verlost voor de 1/8 triathlon. Ontelbare zwemmers gingen het water in, om de boei, 0,5km zwemmen! Dan komt de eerste het stuk gras op, gevolgd door een groot peleton, en dan naar de fietsen, zelf verder of de chip doorgeven.

Snel weg bij het fietsenrek, om vervolgens een mooie 20 of 40 kilometer te racen in de mooie Aaltense gemeente. Topatleet Eddy Lamers uit Groenlo stond net als in 2000, toen het evenement voor het laatst werd gehouden, op het podium. “Door de MKZ-crisis ging de triatlon van 2001 niet door en vervolgens is het doodgebloed”, zegt Gerjo Wensink, voorzitter van Stichting Triathlon Aalten.

Cindy Brusse was bij de vrouwen de top, en stond bij de 1/8 triathlon op het podium. De Aaltense Jan te Brake, is ''old star'' bij AVA'70. Hij won de Triathlon van '84 en 32 jaar later eindigt hij als 5e.
Bij de vrouwen een 1e plek voor een Aaltense atleet, en bij de 1/8 triathlon 2 sporters uit Aalten, 4e en 5e. Mark Schreurs eindigde als eerste Aaltenaar 5e op de 1/4 triathlon. De organisatie mag terugkijken op een succesvol jaar, en de organisatie is komend najaar bezig voor een 2e editie...

Foto's: Dick Lubbers en Tijn Piest

Doet u ook mee, dinsdag 28 juni met de GUV Zomeravondloop vanaf 19:00uur bij AVA'70, sportief de zomer afsluiten in Aalten! Kijk voor alle info op www.ava70.nl

Filmpje van Tijn Piest

Filmpje van J.R. Productions

Foto's Dick Lubbers

Alle uitslagen

site organisatie




Geen opmerkingen: